Joalis > Recepty > Jablečný sirup
Bambi klub

Jablečný sirup

Ingredience:
Pyré:
      • 1,2 kg jablek
      • voda
Na sirup:
     • 1 litr jablečné šťávy (připravíte z pyré)
     • 1 kg cukru
     • 2, 5 dl vody
     • šťávu ze dvou citrónů

Jablka umyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na čtvrtky. Dejte je do hrnce a podlijte vodou, aby byly potopené do ¼ hrnce a povařte 10 minut, dokud nezměknou. Směs nechte vychladnout a propasírujte přes sítko. Vznikne vám pyré. To překapejte přes plátěnou utěrku. Překapanou šťávu promíchejte s cukrem, citrónovou šťávou, vodou a několik minut povařte. V průběhu vaření odstraňujte pěnu, která se na povrchu utvoří. Horký sirup nalijte do nahřátých lahví a dobře uzavřete. Skladujte na chladném místě.