Joalis > Recepty > Tvarohový koláč
Bambi klub

Tvarohový koláč

Ingredience: Těsto: 4 sáčky kakaového pudinku, 1 sáček prášku do pečiva, 200 g co nejjemněji mletého přírodního cukru, 50 - 60 g tmavé čokolády nasekané nahrubo, 4 vejce, 2 lžíce oleje a pokud budou jíst koláč jen dospělý, můžete přidat ještě 1 lžíci bayleys, rumu či jiného likéru.
Na krém : 250 g másla, 150 g moučkového cukru, 500 g měkkého tvarohu, ozdoba podle chuti (čokoládová), ovoce podle sezóny.
Postup: Troubu zahřejte na 200oC (horkovzdušnou na 180oC). Pudinkový prášky smíchejte s čokoládou, práškem do pečiva, cukrem a čokoládou. Přidejte vejce a olej (případně likér) a vše důkladně promíchejte. Těsto vylejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 15-20 minut. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
Změklé máslo utřete s cukrem do pěny. Přidejte tvaroh a vyšlehejte do hladka. Krém rozetřete na korpus. Ozdobte a podávejte s čerstvým ovocem.