Joalis > Recepty > Bezlepkový burger s parmezánem
Bambi klub

Bezlepkový burger s parmezánem


Na tři bulky budete potřebovat
: 150 g bezlepkové mouky, 80 ml převařené vody, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1/4 čerstvého droždí, 1 lžička třtinového cukru, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 2 lžičky sezamu.
Postup: Do větší misky dejte osolenou mouku. V menší rozdrobte droždí, přisypejte cukr a udělejte kašičku. Přidejte k ní vodu, olej a polovinu rozkvedlaného vejce. Směs přelijte do mouky a udělejte těsto, to nechte hodinu kynout pod utěrkou. Po nakynutí těsto na pomoučeném vále ještě jednou prohněťte a vytvořte tři bulky, které nechte asi ještě 15 minut kynout na plechu. Zbytkem vejce s kapkou vody je potřete a posypejte sezamem. Pečte asi 15 minut na 200oC bez horkého vzduchu.

Na bílý dresing s petrželkou a parmezánem budete potřebovat: 1/2 šalotky, 6 lžic sojanézy, 1,5 lžičky dijónské hořčice, 1/2 česneku, 2 lžíce strouhaného parmezánu, pár kapek citrónu, 2 snítky hladkolisté petrželky, sůl a pepř na dochucení.
Postup: V mističce rozmíchejte sojanézu s dijonskou hořčicí a přidejte všechny ostatní ingredience. Dosolte a dopepřete podle chuti.

Na náplň: lilek, červená cibule, salát, mini rajčátka.
Postup: Lilek nakrájejte na kolečka, posypte solí a nechte vypotit. Vytáhnete z něj hořkost. Pokapejte ho olivovým olejem a opečte na grilu (na grilu můžete opéct i cibuli). Nakrájejte rajčátka a salát a můžete pomalu plnit bulky.