S dětmi je svět barevnější

Ač mají maminky svá novorozeňátka tendenci nadměrně oblékat, otužování jim prospívá. 

Narodilo se vám v létě či na jaře miminko a vy jste je hned zčerstva vyvezli v kočárku na výlet. Samozřejmě miminko bylo v zavinovačce, potom ještě v dečce, na hlavě čepičku, případně kabátek. U několikadenního miminka se tato péče dá pochopit, ale 1 - 2 měsíční mimino se může bez obav začít pomalu otužovat.

Otužování posiluje imunitu

Vždyť kolikrát vidíte dítko v kočárku, brečící, celé rudé, zapařené, a je vám hned jasné, že neutišitelný křik se z vozítka neozývá jen z důvodu hladu. Ale říkejte něco rodičům... To jen na okraj, že imunita se podporuje také přiměřeným oblékáním již od útlého věku. Dále pokračujeme omýváním vlažnou vodou po koupání.

Ovoce až jako poslední příkrm

S přidáváním porcí ovoce a zeleniny počkáme až do doby, kdy je dítě kojeno částečně a začíná se s příkrmy. Zeleninové mixy pomalu přidáváme do stravy od 6. měsíce, záleží na doporučení pediatričky, každé dítě vyžaduje individuální přístup. Se zeleninovými a ovocnými příkrmy postupujeme  tak, že každý den přidáváme jednu složku, abychom případně dokázali rozpoznat jednotlivý druh, na nějž by mimino mohlo být alergické. Ovoce dodáme až jako poslední, aby si děti na sladkou chuť nezvykly a neodmítaly pak "mdlou" zeleninku. 

I detoxikace může pomoci

Dalším krokem k posilování imunity může být také detoxikace Joalis. Ideální je například preventivní mazání olejíčky Bambi, které v sobě kromě vitaminů mají také informační složku. Pro starší děti můžeme sáhnout po sirupovech, jako je například Bambi Imun.

Zaslat dotaz do poradny