S dětmi je svět barevnější

 Nebojte se s dětmi vyrazit ven i když venku mrzne. Pobyt na čerstvém vzduchu jim dělá dobře.

Čerstvý vzduch dětem prospívá, a to všem dětem bez rozdílu věku. Nezáleží, zda je léto, chladivý podzim, anebo už napadl první sníh. Pobyt na čerstvém vzduchu posiluje imunitu, pomáhá dětem snadněji usnout a zvyšuje odolnost proti nachlazení i častým onemocněním.

Začněte co nejdřív

Kojencům a batolatům stačí hodina a půl na čerstvém vzduchu každý den, při mrazech pak půl hodina. Starší děti mohou skotačit venku klidně mnohem déle. Kojenci i starší děti by měly být především vhodně oblečeny: to znamená raději několik prodyšných vrstev, které zahřejí, a přitom dobře sají pot, než jeden huňatý svetr z umělých vláken.

Okna dokořán

Pokud se zrovna nechystáte ven, udržujte příjemný vzduch alespoň doma. Pravidelně větrejte (přes zimu nárazově a krátce, v letních měsících klidně nepřetržitě) a místnost v žádném případě nepřetápějte. K dennímu pobytu bohatě stačí teplota okolo 22 stupňů, na spaní je pak ideální teplota kolem 19 stupňů.

Co když venku mrzne?

Pokud venku udeří mrazy, přizpůsobte tomu čas pobytu i oblečení. Nikdy nezapomínejte na teplou nepromokavou obuv, čepici, rukavice, nákrčníky, zkrátka vše, co děti udrží v teple. Ti nejmenší si mohou bez obav užít procházku v kočárku, dodržíte-li několik jednoduchých pravidel: 

  • Ideální je vlněné oblečení, které dobře přilne k tělu, a dále kvalitní zimní fusak.
  • Samozřejmostí jsou rukavičky, teplé botičkyčepice, která ochrání hlavu, uši i čelo.
  • Pokud mrzne, je na místě přikrýt dítěti v kočárku také pusinku (přikrývejte prodyšnou nesloženou plenou do tvaru stříšky, aby dítě mohlo volně dýchat a mráz jej přímo neohrožoval).
  • Pokud teplota klesne k - 10 stupňům, je lepší zůstat s malými dětmi doma.

Čím dál podpořit dětskou imunitu?

Nenahraditelným stimulantem imunity je mateřské mléko - můžete-li kojit, dělejte to, dokud to jde a je Vám to příjemné. U batolat a starších dětí nezapomínejte na kvalitní stravu bohatou na vitaminy a minerály. Děti oblékejte přiměřeně, nikdy ne příliš.

Jako péči o citlivou pokožku dětí i spolehlivého bojovníka za dobrou imunitu zvolte olejíčky Joalis Bambi Oil. Díky rostlinným výtažkům a přírodním olejům pokožku nádherně vyživí, a navíc dokážou přesně zacílit na blokády imunitního systému a posvítit si na ně. Děti nemusejí nic užívat vnitřně, oleje i se speciální informační složkou pronikají kůží přímo do organismu.

Starším dětem prospěje přípravek sirup Joalis Bambi Symbiflor.

Zaslat dotaz do poradny