S dětmi je svět barevnější

Máte doma malého neposedu? Možná to bude Beran. Horoskop ovlivňuje i naše malé školáky. 

Horoskopy nás ovlivňují mnohem více, než si připouštíme. A nejen nás, ale i naše děti. Pokud vaše dítko čeká nástup do školy nebo se s ní už nějakou dobu potýká, podívejte se, jaké studijní předpoklady mu daly do vínku hvězdy. Poznáváte své ratolesti?

Vodnář 21. 1. až 20. 2.

Malý Vodnář vyniká nadprůměrnou inteligencí. Okamžitě upoutá pozornost svou bystrostí a vyspělostí! Jeho svět je už od dětství plný velkých snů a plánů, což narušuje jeho pozornost a soustředění i ve školních lavicích. Dospělí ho většinou nechápou. Také učitelé by měli mít pro tohoto „malého rozumbradu“ větší pochopení.

Ryba 21. 2. až 20. 3.

Dítě narozené ve znamení Ryb je poslušné, ale jen v tom případě, pokud nad sebou cítí autoritu. Jakmile ji dospělý člověk, stejně tak i učitel, v jeho očích ztratí, nikdo s malou rybičkou nic nepořídí. Odpluje si do světa své fantazie. Dítě ryba je velmi manuálně zručné a jdou mu všechny ruční práce.

Beran 21. 3. až 20. 4.

Beran je dítě velmi bystré a zvídavé. Chvilku neposedí. Dodržování příkazů a pravidel jsou pro něj doslova muka. Má rád volnost a klidně se bez rozmyslu rozběhne proti zdi. Když je zkoušeno, k tabuli jde suverénně, i když nic neumí. Školu projde s odřenýma ušima, ale v životě se rozhodně neztratí.

Býk 21. 4. až 21. 5.

Dítě Býk se projevuje ve škole svou plachostí a většinou se drží v pozadí. Je to dítě klidné a poslušné a dělá radost svým rodičům i učitelům. Ve škole je malý býček snaživý, i když pochopit učivo mu trvá o něco déle než ostatním. Býka nedávejte do žádné umělecké školy, vyhovuje mu klasický, konzervativní styl učiva.

Blíženec 22. 5. až 21. 6.

Už odmalička oplývá dítě Blíženec mnoha aktivitami. Bez problému stíhá školu i zájmové kroužky. Je velmi aktivní a stále něco organizuje a vymýšlí. Nervozitou nebo trémou rozhodně netrpí. Ve škole je malý Blíženec neustále obklopen mnoha kamarády, kteří mu vydrží i dlouho do dospělosti.

Rak 22. 6. až 22. 7.

Školák Rak je dítě umělecky nadané. Má silnou představivost a je plné emocí. Už odmalička se živě zajímá o historii, proto ho mohou někteří spolužáci považovat za podivína. Dítě Rak je většinou introvert, který si s ostatními moc nerozumí. Jeho osobnost se vyvíjí pomalu, ale v dospělosti to pak všem vytmaví.

Lev 23. 7. až 22. 8.

Lvíče poznáte na první pohled, neboť se u něj projevují vladařské manýry, a to jak doma, tak ve škole. Také se velmi rádo předvádí, ve škole je v dobrém slova smyslu považováno za třídního šaška. Jelikož je rádo středem pozornosti, libuje si ve chvále. Za každou jedničku ve škole ho nezapomeňte důrazně pochválit.

Panna 23. 8. až 22. 9.

U školáka narozeného ve znamení Panny se abnormálně projevuje smysl pro pořádek a disciplína. Až tím ostatním leze na nervy. Učení ve škole mu jde tak průměrně, víc než kolik je 1 + 1 se totiž zajímá o to, zda má pastelky seřazené podle barev a velikosti. Nesnáší křik a hádky a také špatně přijímá kritiku.

Váhy 23. 9. až 23. 10.

Jako by označení váhy přesně vystihovalo váhavost tohoto znamení. Než něco udělá, dlouho váhá. Při zkoušení u školní tabule se klidně může stát, že i když správnou odpověď zná, tak dlouho váhá s odpovědí, až ho učitel pošle sednout a má za 5. Dítě ve znamení Vah má mírnou a velice dobrosrdečnou povahu.

Štír 24. 10. až 22. 11.

Pokud máte doma školáka ve znamení štíra, tak máte dítě enormně bystré a vnímavé, které se vyznačuje obdivuhodnou pamětí. Pokud se mu stane nějaká křivda, nezapomene na ni ani za sto let. Už od raného dětství dokáže velmi dobře rozeznávat mezi dobrem a zlem. A pokud je paní učitelka zlá, bude ji stále pokoušet, dokud ji nezmění.

Střelec 23. 11. až 21. 12.

Střeleček je hravý a zvídavý. Miluje pohyb a sport a také ho zajímá všechno, co se dá logicky vysvětlit. Nemá rád záhady a nevysvětlitelné věci. Proto se stříleček rád učí, aby co nejdříve poznal vše, co ho zajímá. Proč; u něj slyšíte denně a učitelé jsou už zoufalí. Svými otázkami je přivádí do rozpaků, stejně jako doma rodiče.

Kozoroh: 22. 12. až 20. 1.

Dítě Kozoroh bývá oproti svým vrstevníkům předčasně vyspělé. Více si rozumí s dospělými. Díky této vážnosti a předčasné vyspělosti mu dělá potíže zapadnout do dětského kolektivu, zato v dospělosti začíná být hravý, jakoby doháněl zameškané. Ve škole je malý Kozoroh velmi bdělý a pečlivý, často je premiantem třídy.


Tak co? Sedí to na vašeho školáčka?

Zaslat dotaz do poradny