S dětmi je svět barevnější

Ženy své mateřství často odkládají, kupí se potíže s otěhotněním. Pomoci může i detoxikace. 

Lékaři udávají jako ideální věk pro první těhotenství zhruba mezi 20 až 25 lety. Dnešní ženy však mateřství čím dál víc odkládají, ať už kvůli práci, či touhy ještě si před rodičovskými povinnostmi užít cestování a radovánek bezstarostného života. 

Nedávné průzkumy ukázaly, že téměř 41 % žen mělo svého prvního potomka až po svých 26. narozeninách. Čtvrtina respondentek pak porodila první dítě ve věku 26 až 30 let a více než 11 % ve věku 31 – 35 let. Téměř 4 % tvoří prvorodičky starší 36 let.

Podle průzkumu se věk žen plánující rodinu liší rovněž kraj od kraje. V Praze a ve větších městech je věk rodičky při narození prvního dítěte vyšší než v menších městech a na venkově. Velkou roli hraje také vzdělání. S vyšším vzděláním se totiž projevuje i oddalování narození prvního dítěte.

Ženy dnešní doby dávají často přednost kariéře. Zatímco ještě před dvaceti lety nebyla dvacetiletá maminka nijak výjimečným případem, dnes tuto věkovou kategorii počtem převyšují ženy až o deset let starší.

Větší zodpovědnost ano, ale ne příliš dlouhé plánování

Nastupující generace žen se na početí dítěte připravují více zodpovědněji. Mají také větší přehled a lepší možnosti. Obecně se snaží preferovat zdravý životní styl, věnují více pozornosti životosprávě. Téměř 20 % žen plánující těhotenství podle průzkumu nejčastěji přestává kouřit a zásadněji omezuje alkohol.

V souvislosti s vyšším věkem žen se však nemusí početí dítěte podařit hned napoprvé. Pětina respondentek čeká na první miminko i více než jeden rok, každý další rok se snižuje úspěšnost otěhotnění až o 4 - 5 %. Po 38 roce života klesá pravděpodobnost početí ještě rychleji, protože vyšší věk zásadně ovlivňuje úspěšnost těhotenství.
Neotálejte s miminkem příliš dlouho.

Zkuste detoxikaci

Často mohou na cestě za miminkem stát toxiny - ať už ve fyzické či emoční rovině. Zkuste detoxikaci Joalis, která cíleně navede imunitní systém. Zkušený poradce informační medicíny vám na míru připraví detoxikační kúry z přírodních doplňků stravy. Výsledky s touto metodou jsou vynikající. 

Zaslat dotaz do poradny