S dětmi je svět barevnější

Na zdraví našich dětí má strava přímo zásadní vliv. Naučme je jíst zdravě, vyplatí se to.

Každý člověk je zcela jedinečný, originální, a to v rovině fyzické, emocionální i duchovní. Pro všechny je ale spojujícím a neměnným faktorem vývoj. Proměna života v průběhu celého našeho života. Největší a zároveň nejdůležitější vývojové změny prožíváme v raném období – v dětství. Dbejme na správné stravování našich dětí, je pro ně důležitější, než si myslíme!

Detoxikace maminek

Rovnováhu v organismu miminka ovlivňují kromě výživy také zátěže a toxiny, jež dítě převezme z těla matky. Z toho důvodu se před detoxikací vyměřují hlavně maminky. Nejčastější zdravotní a vývojové problémy novorozenců, kojenců a batolat, se týkají atopického ekzému, alergických reakcí respiračního i kožního charakteru, poruch imunity a s tím spojených respiračních onemocnění, zažívacích problémů ad. Citlivou metodou EAV (jde o měření toxického zatížení organismu pomocí přístroje Salvia), se dají vytestovat jedovaté toxiny, které jsou produktem nejrůznějších mikroorganismů v těle matky.

Výživa je důležitá

Zdraví našich dětí je významně ovlivňuje výživa. Kojení stále zůstává tou nejlepší a nejzdravější variantou. Děťátko by mělo být plně kojeno minimálně do šesti měsíců svého života. Pokud má matka dostatek mléka a dítě prospívá, nepotřebuje v této době žádné jiné tekutiny ani příkrmy.
Přikojovat se doporučuje do 18 až 24 měsíců. Zeleninu a zeleninové polévky začněte zařazovat během 7. – 8. měsíce, ovoce v průběhu 8. – 9. měsíce, bezlepkové kaše (rýže, pohanka, jáhly) začněte podávat v 9. – 10. měsíci. Platí pravidlo, že dítě do tří let by nemělo konzumovat dnešní běžnou stravu dospělých.

Při dodržení těchto zásad předejdete projevům alergie, astmatům a pozdějším dalším obtížím, které souvisí se zažíváním a metabolickými pochody. To platí dvojnásob v rodinách, kde se vyskytuje rodová zátěž uvedenými zdravotními problémy.

Zaslat dotaz do poradny