S dětmi je svět barevnější

 Mateřská dovolená je velká změna emočnía, ale také finanční. Poradíme vám, na čem se dá ušetřit... 

Čekáte miminko, anebo už jste se maminkou stala? Pak víte, že je to období radikálních změn. Krásných, ale i náročných. Jednou z těch odvrácených tváří rodičovství jsou finance. Ruku na srdce: kdo by nechtěl ušetřit nějakou tu korunu? Poradíme vám, jak na to.

  1. Odkládejte do prasátka

Nebo na spořicí účet, na tom nesejde. Začněte už v těhotenství. Dokázala jste odolat koupi nových bot nebo šatů? Ušetřenou částku přesto vezměte a odložte ji. Uvidíte, že se vám po čase sejde příjemná částka, kterou můžete využít na potřebnější věci.

  1. Buďte minimalistka

Vy i vaše miminko. Jediné, co oba opravdu potřebujete, je láska a vzájemnost. Za tu se neplatí, a přesto je k nezaplacení! Miminka nepotřebují kosmetickou výbavičku (stačí jeden přírodní olejíček, vhodný na mazání i do koupele) ani obrovský šatník. Investujte do základní výbavičky a drobnosti a nechte třeba na příbuzných a známých, až vám při první návštěvě budou chtít něco přinést.

Přestože už se možná rozplýváte nad vytouženou holčičkou, anebo kloučkem, buďte zdrženlivá a pořizujte výbavičku včetně oblečení spíše v neutrálních barvách. Miminkům nejvíc sluší bílá, nic nezkazíte ani béžovou, šedou, žlutou nebo zelenou. Takové univerzální oblečení poslouží i budoucím sourozencům, anebo jej lze docela dobře prodat v bazarech, až z nich miminko vyroste.

  1. Maminky maminkám

Jistě máte ve svém okolí spoustu maminek nebo rodičů, kterým už děti odrostly a na výbavičku se práší. Nestyďte se a půjčujte si - postýlku, kolotoč, vaničku nebo kyblík nebo třeba šátek na nošení miminek. Zavítejte také do bazárků, dětskými věcmi se to ta jenom hemží a ceny jsou více než přijatelné. Všechno pak důkladně vyperte v ekologickém pracím prášku určeném speciálně miminkům. S aviváží se neobtěžujte - děti zbytečně dráždí a oblečení jim vonět nemusí. Jejich vůně je totiž nejkrásnější.

  1. Vzorečky a klubové karty

Za normálních okolností bychom radili spíše se jich vzdát, ale v tomto případě mohou být různé dárečky za věrnost a vzorky k nákupům opravdu velké plus. Takových věcí se nám během roku doma sejde spousta, ani nevíme, kde jsme k nim přišli. Vzorečky kosmetiky skvěle poslouží například v porodnici, bezvadně šetří místo. Výhodná jsou i speciální klubová členství v rámci drogerií.

  1. Multi-péče

Také máte tak ráda multifunkční líčidla? Slouží stejně dobře jako rtěnka, tvářenka i oční stíny… Takové produkty najdeme všude. Takový meruňkový olej zvláční kůži miminka, zamezí vzniku ekzémů a ošetří zároveň i kůži maminky. Kokosový olej poslouží jako mazání pro celou rodinu, a dokonce na něm můžete i péct, smažit a vařit!

A detoxikace? I tu miminku můžete dopřát a současně s ní pečovat i o jeho pokožku! Vyzkoušejte sadu olejů z řady Bambi oil. Jsou plné vzácných ingrediencí z rostlinné říše, které hýčkají i tu nejcitlivější pleť, a zároveň každý z nich obsahuje jedinečný informační klíč, který se přes kůži miminek dostává do organismu, pomáhá postavit pevné základy imunity a bojuje s běžnými zátěžemi, vzniklými například nachlazením, po očkování, potravinovou intolerancí, atd.

Zaslat dotaz do poradny