S dětmi je svět barevnější

Zácpa umí potrápit děti i dospělé. Jak ji účinně předcházet a co dělat, když se objeví?

Jedním z nejnepříjemnějších zažívacích problémů je zácpa. Ta dokáže potrápit nejen dospělé, ale i děti od toho nejútlejšího věku. Ty však na rozdíl od dospělých svoji stravu a následné střevní problémy moc neovlivní. To je v režii rodičů.

Zdraví našich dětí je pod významným vlivem výživy. Je-li špatná, nastávají zdravotní problémy. Jedním z častých problémů je právě zácpa. Kromě špatné stravy může mít ještě několik dalších příčin.

Příčiny zácpy u dětí

• špatná psychika
• strach z neznámého prostředí
• strach dojít si před cizími lidmi na záchod (nebo třeba na nočník)
• nedostatek pohybu
• a samozřejmě strava

Důležitá vláknina

Problémy s vyprazdňováním způsobuje nejčastěji jídelníček bez dostatečné porce vlákniny. Zařaďte dětem do jídelníčku co nejvíce potravin, které nestrávené projdou až do střev a „naředí“ tak jejich obsah. Například semínka v celozrnném pečivu nebo ovoce se slupkou (hroznové víno, rozinky, výborné jsou švestky). Nezapomeňte na dostatek syrové zeleniny, omezte výrobky z bílé mouky a tučných jídel.

Nebezpečné toxiny

Kromě správné výživy je třeba dbát na celkovou rovnováhu organismu. Už malá miminka přebírají z těla matky různé zátěže a toxiny. Z toho důvodu je třeba detoxikovat nejen miminka, ale i budoucí maminky. Nejčastějšími zdravotními problémy dětí bývají atopické ekzémy, respirační obtíže, poruchy imunity a – zažívací problémy.

Bambi klub doporučuje

Embrion - preparát obnovující rovnováhu střevní mikroflóry. Na organismus působí stejně jako Activ-Col, který je podáván ve formě želatinových kapslí. Embrion se dětem natírá na bříško nebo na tenkou stranu předloktí, 3 – 5 kapek denně.

 

Zaslat dotaz do poradny