S dětmi je svět barevnější

I malé děti mají často jedy v ledvinách. Na vině je zejména kadmium.

Podle Státního zdravotního ústavu má polovina dětí v ledvinách jedy, a to díky vyššímu obsahu kadmia, který obsahují některé potraviny. Státní zdravotní ústav analyzoval několik let kontaminaci potravin kadmiem. Zjistil, že deset procent celé populace ho konzumuje víc, než je zdrávo. U kuřáků je množství kadmia ještě 5 krát vyšší.

Až polovina dětí!

Alarmující je, že u více než 50% dětí předškolního věku je týdenní zátěž touto chemikálií vyšší než doporučená dávka. „Vycházeli jsme z toho, co děti jedí,“ vysvětluje profesor Jiří Ruprich ze Státního zdravotního ústavu a dodává: „Kadmium totiž obsahuje i mnoho tzv. zdravých potravin, jako je ovoce, zelenina, brambory a cereálie.“ Do nich se tento karcinom dostane prostřednictvím hnojiv, která jsou kontaminována právě kadmiem a vápníkem. Právě na zemědělce by se mělo rázně apelovat, aby tato hnojiva nepoužívali.
Kadmium se ukládá především do ledvin a tím, jak populace stárne, má potíže s ledvinami stále více lidí. Problém je, že nemocné ledviny nebolí a na nemoci ledvin se obvykle přijde pozdě.

Co to je kadmium?

Jde o silně jedovatý těžký kov, jehož užití v průmyslu a zemědělství se proto omezuje na minimum. Kadmium se usazuje v ledvinách a játrech a vylučuje se jen velmi pozvolna a obtížně.

Pomoci může detoxikace

Sirupové přírodní doplňky stravy Bambi mohou s "očistou" ledvin výrazně pomoci. Ideálním přpravkem je v tomto případě Bambi Enurex, který přispívá k normální funkci ledvin a močového systému. Jedná se o sirup, proto dětem chutná. Pokud byste z nějakých důvodů nechtěli dětem dávat sirup, je možné využít též kapky Joalis UrinoDren, které dětem mažeme na bříško nebo na tenkou pokožku předloktí.

Zaslat dotaz do poradny