S dětmi je svět barevnější

Pokud vám chybí mužský element doma, zapojte do akce kamarády, dědečky či strýce.

V dnešní době, kdy dochází k velkému počtu rozvodů, začínají chlapcům chybět mužské vzory. Malí kluci jsou obklopeni spíše ženským kolektivem (matka, babička, teta, atd.) a tatínkové zkrátka chybí. Pokud tatínek „nefunguje“, jak by měl, je dobré mužský element synovi doplnit dědečkem, šikovným kamarádem, či jiným mužem z rodiny či okolí. Kluci prostě chlapy potřebují.

Dnešní kluci vyrůstají v ženském světě

Nejen táta, ale i děda, strýc, učitel jsou ve výchově kluků velmi důležití. Dnešní kluci často vyrůstají pouze v ženském světě, a to jim bohužel příliš nesvědčí.
Psychologové varují: "Nelze vychovávat syna pouze v ženském světě. Navíc maminky a babičky mají tendenci syny a vnuky rozmazlovat, omlouvat jejich nedostatky, málokdy zasáhnou pevnou rukou jako muži."

Pokud má syn skvělého tátu či vnuk skvělého dědečka, ale také třeba žák a student ve škole spravedlivého a oblíbeného učitele nebo férového trenéra na sportovním kroužku, můžete si gratulovat! Kluci potřebují muže a mužské vzory, které jsou v současnosti bohužel nedostatkovým zbožím. Dnešní kluci vyrůstají v ženském světě, a to jim dle odborníků příliš nesvědčí.

Když muži ve výchově selžou

Domácí násilí, nevěra a neschopnost osvědčit se v manželství mohou pramenit nikoliv z nějakého problému se ženami, nýbrž z faktu, že v tomto případě selhali ve výchově muži…“ tvrdí rodinný psychoterapeut Steve Biddulph. K tomu, aby z malého rošťáka nevyrostl ještě větší, za kterého bude maminka (později manželka) stále „žehlit“ průšvihy a i v dospělosti o něj pečovat jako o batole, potřebuje kluk muže. Jen muž může malému chlapci už od dětství ukázat, jak se má správně chovat k ženám, ke slabším, k autoritám a také k sobě samému. Jen muž může chlapci ukázat ten správný směr.

Zaslat dotaz do poradny