S dětmi je svět barevnější

Maminky, potřebujete nastartovat do nového dne? Dejte si vlažnou vodu s citronem!

Řada maminek si své ráno nedovede představit bez kávy. Zkuste ji jednou vynechat a dát si místo ní vlažnou (nejlépe převařenou) vodu s citronem. Uvidíte, že tento nápoj dokáže hotové divy.

Teplota blízká teplotě naší krve

Mnoho lidí si neuvědomuje, že je organismus po dlouhé noci dehydrovaný, což vede ke zhoršení funkcí organismu, ke stresu, zácpě a únavě. Taková sklenice teplé vody s citronovou šťávou nejenže dodá tělu potřebné množství tekutin, ale ještě vás dobře nastartuje na dlouhý a náročný den. Zároveň ze svého těla vyplavíte toxiny, které se usadily v trávicím traktu během noci. Rozhodně se vyvarujte studené vodě - ta je po ránu pro organismus silným teplotním šokem. První doušek vody by měl mít teplotu co nejbližší teplotě naší krve.

Proč právě šťáva z citronu?

Díky vysokému obsahu antioxidantů a vitaminu C, jsou citrony velmi prospěšné pro správnou funkci a posílení imunitního systému. Vitamín C je také známý pro své protizánětlivé účinky, proto je vhodný při rekonvalescenci po úraze či nemoci. Citron velmi poctivě kontroluje srdeční činnost. Mimo to je považován za nejvíce alkalickou potravinu. Při pravidelné konzumaci upravuje pH tak, aby se naše tělo nezatěžovalo. Citrony obsahují také pektinovou vlákninu, která dokáže nastartovat metabolismus. Je prokázané, že citronová voda napomáhá i při shazování přebytečných kilogramů.

... a je toho mnohem víc

Voda s citronem pomáhá i s mnoha zažívacími problémy, jako je pálení žáhy, zácpa nebo žaludeční nevolnost. Podporuje činnost jater při produkování žluči, která je nezbytná pro dobré zažívání.
Denní konzumace vody s citronem zajistí pravidelný přísun vitaminu C, který omlazuje a prozáří pleť. Všechny antioxidanty bojují s volnými radikály, především z UV záření nebo toxinů, kterých je v životním prostředí víc než dost. Kromě toho můžete vodu s citronem aplikovat přímo na malé jizvičky na obličeji nebo na stařecké skvrny. Citronová voda funguje také jako čistič krve. Vitamin C krev ředí, čímž se stává vhodnou prevencí proti trombóze. Svými silnými účinky bojuje proti vysokému cholesterolu a následnému usazování v tepnách.

Citronová šťáva pomáhá vyplavit nežádoucí látky z těla, jelikož zvyšuje frekvenci močení. Díky pravidelnému vyplachování bakterií a toxinů s těla nevědomky bojujeme i s artritidou
Voda s citronem ulevuje také od problémů s dýchacími cestami. Pomáhá s alergiemi a uvolňuje astma. Navíc jako přírodní antibiotikum chrání sliznice před infekcí.
A v neposlední řadě, čerstvá citronová šťáva, která se aplikuje na dásně, pomáhá zastavit krvácení a mírnit bolest zubů. Stejně tak je výborná v boji se špatným dechem.

Místo sklenice celý džbán

Nezůstavejte pouze u jedné, ranní sklenice vody. Doporučujeme nalít do většího džbánu, cca 1.5 l. převařené vody (převařená voda není tak těžká jako přímá voda z kohoutku). Až trochu vychládne, vymačkejte do džbánu přiměřené množství citronu nebo limetky. Tento nápoj popíjejte po celý den. Nebudete se cítit unaveni, ustanou vám bolesti hlavy. Prostě budete se cítit po všech stránkách skvěle!

Zaslat dotaz do poradny