Na tomto hamburgeru si může bez výčitek pochutnat celá rodina.
Ingredience
Bulky
Na tři kusy budeme potřebovat:
150 g bezlepkové mouky
80 ml převařené vody
3 lžíce slunečnicového oleje
1/4 čerstvého droždí
1 lžička třtinového cukru
1 vejce
1/2 lžičky soli
2 lžičky sezamu
Dresing
1/2 šalotky
6 lžic sojanézy
1,5 lžičky dijónské hořčice
1/2 česneku
2 lžíce strouhaného parmezánu
pár kapek citrónu
2 snítky hladkolisté petrželky, sůl a pepř na dochucení
Náplň
lilek
červená cibulka
salát
mini rajčátka
Postup
Bulky
Do větší misky dejte osolenou mouku. V menší rozdrobte droždí, přisypejte cukr a udělejte kašičku. Přidejte k ní vodu, olej a polovinu rozkvedlaného vejce. Směs přelijte do mouky a udělejte těsto, to nechte hodinu kynout pod utěrkou. Po nakynutí těsto na pomoučeném vále ještě jednou prohněťte a vytvořte tři bulky, které nechte asi ještě 15 minut kynout na plechu. Zbytkem vejce s kapkou vody je potřete a posypejte sezamem. Pečte asi 15 minut na 200oC bez horkého vzduchu.
Dresing
V mističce rozmíchejte sojanézu s dijonskou hořčicí a přidejte všechny ostatní ingredience. Dosolte a dopepřete podle chuti.
Náplň
Lilek nakrájejte na kolečka, posypte solí a nechte vypotit. Vytáhnete z něj hořkost. Pokapejte ho olivovým olejem a opečte na grilu (na grilu můžete opéct i cibuli). Nakrájejte rajčátka a salát a můžete pomalu plnit bulky.
Dobrou chuť!