S dětmi je svět barevnější

Na tomto hamburgeru si může bez výčitek pochutnat celá rodina.  

Ingredience

Bulky

Na tři kusy budeme potřebovat:

150 g bezlepkové mouky

80 ml převařené vody

3 lžíce slunečnicového oleje

1/4 čerstvého droždí

1 lžička třtinového cukru

1 vejce

1/2 lžičky soli

2 lžičky sezamu

Dresing

1/2 šalotky

6 lžic sojanézy

1,5 lžičky dijónské hořčice

1/2 česneku

2 lžíce strouhaného parmezánu

pár kapek citrónu

2 snítky hladkolisté petrželky, sůl a pepř na dochucení

Náplň

lilek

červená cibulka

salát

mini rajčátka

Postup

Bulky

Do větší misky dejte osolenou mouku. V menší rozdrobte droždí, přisypejte cukr a udělejte kašičku. Přidejte k ní vodu, olej a polovinu rozkvedlaného vejce. Směs přelijte do mouky a udělejte těsto, to nechte hodinu kynout pod utěrkou. Po nakynutí těsto na pomoučeném vále ještě jednou prohněťte a vytvořte tři bulky, které nechte asi ještě 15 minut kynout na plechu. Zbytkem vejce s kapkou vody je potřete a posypejte sezamem. Pečte asi 15 minut na 200oC bez horkého vzduchu.

Dresing

V mističce rozmíchejte sojanézu s dijonskou hořčicí a přidejte všechny ostatní ingredience. Dosolte a dopepřete podle chuti.

Náplň

Lilek nakrájejte na kolečka, posypte solí a nechte vypotit. Vytáhnete z něj hořkost. Pokapejte ho olivovým olejem a opečte na grilu (na grilu můžete opéct i cibuli). Nakrájejte rajčátka a salát a můžete pomalu plnit bulky.

Dobrou chuť!

Zaslat dotaz do poradny