Lehký, svěží a lahodný. Takový je tvarohový koláč - cheesecake.
Ingredience
Těsto
4 sáčky kakaového pudinku
1 sáček prášku do pečiva
200 g co nejjemněji mletého přírodního cukru
50 - 60 g tmavé čokolády nasekané nahrubo
4 vejce
2 lžíce oleje
pokud budou jíst koláč jen dospělý, můžete přidat ještě 1 lžíci bayleys, rumu či jiného likéru
Krém
250 g másla
150 g moučkového cukru
500 g měkkého tvarohu
ozdoba podle chuti (čokoládová), ovoce podle sezóny
Postup
Troubu zahřejte na 200oC (horkovzdušnou na 180oC). Pudinkový prášky smíchejte s čokoládou, práškem do pečiva, cukrem a čokoládou. Přidejte vejce a olej (případně likér) a vše důkladně promíchejte. Těsto vylejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 15-20 minut. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
Změklé máslo utřete s cukrem do pěny. Přidejte tvaroh a vyšlehejte do hladka. Krém rozetřete na korpus. Ozdobte a podávejte s čerstvým ovocem.
Dobrou chuť!