S dětmi je svět barevnější

Lehký, svěží a lahodný. Takový je tvarohový koláč - cheesecake. 

Ingredience

Těsto

4 sáčky kakaového pudinku

1 sáček prášku do pečiva

200 g co nejjemněji mletého přírodního cukru

50 - 60 g tmavé čokolády nasekané nahrubo

4 vejce

2 lžíce oleje

pokud budou jíst koláč jen dospělý, můžete přidat ještě 1 lžíci bayleys, rumu či jiného likéru

Krém

250 g másla

150 g moučkového cukru

500 g měkkého tvarohu

ozdoba podle chuti (čokoládová), ovoce podle sezóny

Postup

Troubu zahřejte na 200oC (horkovzdušnou na 180oC). Pudinkový prášky smíchejte s čokoládou, práškem do pečiva, cukrem a čokoládou. Přidejte vejce a olej (případně likér) a vše důkladně promíchejte. Těsto vylejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 15-20 minut. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
Změklé máslo utřete s cukrem do pěny. Přidejte tvaroh a vyšlehejte do hladka. Krém rozetřete na korpus. Ozdobte a podávejte s čerstvým ovocem.

Dobrou chuť!

Zaslat dotaz do poradny