S dětmi je svět barevnější

Polévky jsou vhodné jídlo nejen v zimním čase. 

Ingredience

80 g červené pšenice

2 lžíce extra olivového panenského oleje

2,5 litru vody

1 větší nasekaná cibule

1 šálek na plátky nakrájených žampiónů

1 zelená paprika a 1 červená paprika nakrájená na kostky

1 větší mrkev nakrájená na plátky

1 malá červená řepa nakrájená na kostičky

1 menší celer nakrájený na kostičky

3 stroužky drceného česneku

1/4 lžičky drceného pepře

1 lžička tymiánu

1/2 lžičky kmínu, sůl dle chuti

1 konzerva sekaných rajčat

80 g červené čočky

2 kostky zeleninového bujónu, čerstvé bylinky na dochucení.

Postup

Ve větším hrnci nejprve osmahněte na menším množství oleje červenou pšenici (získá pak oříškovou chuť). K ní přidejte cibuli, houby, papriku, mrkev, celer, řepu a duste asi 6 minut. Do hrnce "hoďte" i česnek, tymián, kmín, pepř a nechte několik minut koření provonět. Zalijte vodou a přidejte rajčata, červenou čočku, zeleninový bujón - vše pořádně promíchejte a přiveďte k varu. Potom snižte teplotu a vařte, dokud čočka a pšenice nezměknou (40 - 50 minut). Podávejte posypanou strouhaným parmezánem a bylinkami.

Dobrou chuť!

Zaslat dotaz do poradny