S dětmi je svět barevnější

Horké jablko je velmi oblíbený zimní nápoj.

Zásob jablíček se dá využít mnoha způsoby. Jedním z nich je i jablečný sirup. Chutná výborně studený i horký a je to také zdravá pochoutka. 

Ingredience

Pyré

1,2 kg jablek

voda

Sirup

1 litr jablečné šťávy (připravíte z pyré)

1 kg cukru

2, 5 dl vody

šťávu ze dvou citrónů

Postup

Jablka umyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na čtvrtky. Dejte je do hrnce a podlijte vodou, aby byly potopené do ¼ hrnce a povařte 10 minut, dokud nezměknou. Směs nechte vychladnout a propasírujte přes sítko. Vznikne vám pyré. To překapejte přes plátěnou utěrku. Překapanou šťávu promíchejte s cukrem, citrónovou šťávou, vodou a několik minut povařte. V průběhu vaření odstraňujte pěnu, která se na povrchu utvoří. Horký sirup nalijte do nahřátých lahví a dobře uzavřete.

Skladujte na chladném místě.

Dobrou chuť!

Zaslat dotaz do poradny