S dětmi je svět barevnější

Šípky jsou zásobárnou vitamínu C. Využijte je na chutnou šťávu. 

Ingredience

1 kg dobře vyzrálých šípků – nesmí být přemrzlé

2 litry vody

1 a půl kilogramu krystalového cukru (můžete dát i  jen kilo, záleží podle vaší chuti)

1 kyselina citronová

Postup

Šípky rozmixujte a zalijte 2 litry vody. Potom, co se budou chvíli louhovat, nalijte směs do hrnce a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Přelejte přes sítko a přefiltrovanou vodu znovu zahřejte.Za stále míchání do ni přidejte cukr a pokračujte, dokud se zcela nerozpustí.

Dochutit ho můžete ještě citrónovou šťávou a dospělí i troškou alkoholu.

Dobrou chuť!

Zaslat dotaz do poradny