Červená čočka je bohatá na bílkoviny a dá se s ní čarovat.
Ingredience
100 g suché červené čočky
koření či bylinky, které dáte vařit spolu s čočkou – drcený kmín, majoránku, bobkový list, libeček apod.,
1 vejce uvařené na tvrdo
pažitka, bazalka popř. jinou zeleň na dodání vitaminů a barvy
trocha soli na dochucení
Postup
Červenou čočku propláchněte, zalijte vodou, přidejte koření. Pozor, červená čočka se vaří rychle, měkká by měla být do 15 minut. Mezitím si uvařte vejce na tvrdo. Z uvařené čočky slijte vodu a nechte ji vychladnout. Uvařené vejce nakrájejte na malé kousky nebo protlačte přes mřížku a smíchejte s čočkou. Dle chuti přidejte pažitku, nasekanou petrželku, řeřichu, zkrátka, co máte. Dochuťte trochou soli.
Dobrou chuť!