S dětmi je svět barevnější

Červená čočka je bohatá na bílkoviny a dá se s ní čarovat.

Ingredience

100 g suché červené čočky

koření či bylinky, které dáte vařit spolu s čočkou – drcený kmín, majoránku, bobkový list, libeček apod.,

1 vejce uvařené na tvrdo

pažitka, bazalka popř. jinou zeleň na dodání vitaminů a barvy

trocha soli na dochucení

Postup

Červenou čočku propláchněte, zalijte vodou, přidejte koření. Pozor, červená čočka se vaří rychle, měkká by měla být do 15 minut. Mezitím si uvařte vejce na tvrdo. Z uvařené čočky slijte vodu a nechte ji vychladnout. Uvařené vejce nakrájejte na malé kousky nebo protlačte přes mřížku a smíchejte s čočkou. Dle chuti přidejte pažitku, nasekanou petrželku, řeřichu, zkrátka, co máte. Dochuťte trochou soli.

Dobrou chuť!

Zaslat dotaz do poradny