S dětmi je svět barevnější

Kdo říká, že je lilek hnusný, neměl tu čest s dobře připraveným.

Jedná se totiž o velkou pochoutku, vzpomeňme na věhlas slavnéhoho pokrmu s lilkem ratatouille. Chce to jen umět lilek správně a chutně připravit. Poradíme vám, jak na to. 

Ingredience

4 lilky

2 paličky česneku

extra panenský olivový olej

sůl, čerstvě mletý pepř

Postup

Lilky rozpůlíme a v každé půlce podélně vytvoříme 3 až 4 hluboké zářezy tak, abychom neporušili slupku. Stroužky česneku nakrájíme na plátky a natěsno jimi vyložíme vzniklé zářezy.

Bohatě zalijeme olejem, ochutíme solí a pepřem a dáme péci do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 30 až 40 minut, dokud není dužnina zcela měkká.

Doboru chuť!

Zaslat dotaz do poradny