Kdo říká, že je lilek hnusný, neměl tu čest s dobře připraveným.
Jedná se totiž o velkou pochoutku, vzpomeňme na věhlas slavnéhoho pokrmu s lilkem ratatouille. Chce to jen umět lilek správně a chutně připravit. Poradíme vám, jak na to.
Ingredience
4 lilky
2 paličky česneku
extra panenský olivový olej
sůl, čerstvě mletý pepř
Postup
Lilky rozpůlíme a v každé půlce podélně vytvoříme 3 až 4 hluboké zářezy tak, abychom neporušili slupku. Stroužky česneku nakrájíme na plátky a natěsno jimi vyložíme vzniklé zářezy.
Bohatě zalijeme olejem, ochutíme solí a pepřem a dáme péci do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 30 až 40 minut, dokud není dužnina zcela měkká.
Doboru chuť!