S dětmi je svět barevnější

Děti zaujme její krásně sytá barva a výborná chuť.

červená řepa se dostává na naše talíře čím dál častěji. A je tomu tak velmi dobře, patří mezi velmi zdravou kořenovou zeleninu. Vyzkoušejte naši polévku. 

Ingredience

600 g červené řepy

2 stroužky česneku

1 cibule

1-1,5 vody

2 dl zakysané smetany

fenykl, anýz, chilli koření, tymián, olej, sůl

jablečný nebo vinný ocet

petrželka a pažitka

Postup

Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme v hrnci na dobře rozpáleném oleji. Přidáme semínka fenyklu a anýzu, snítku tymiánu, oloupanou a na hrubší kostky nakrájenou červenou řepu, vše orestujeme. Ingredience v hrnci zalijeme vodou, trochu osolíme a vaříme doměkka. Polévku rozmixujeme pomocí ručního tyčového mixéru (můžeme rozmixovat jen část polévky, aby v ní zůstali i nějaké kousky). Polévku nakonec dochutíme česnekem utřeným se solí, špetkou chilli, mletým pepřem a octem.

Jednotlivé porce na talíři zdobíme lžící zakysané smetany a bylinkami.

Dobrou chuť!

Zaslat dotaz do poradny