Děti zaujme její krásně sytá barva a výborná chuť.
červená řepa se dostává na naše talíře čím dál častěji. A je tomu tak velmi dobře, patří mezi velmi zdravou kořenovou zeleninu. Vyzkoušejte naši polévku.
Ingredience
600 g červené řepy
2 stroužky česneku
1 cibule
1-1,5 vody
2 dl zakysané smetany
fenykl, anýz, chilli koření, tymián, olej, sůl
jablečný nebo vinný ocet
petrželka a pažitka
Postup
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme v hrnci na dobře rozpáleném oleji. Přidáme semínka fenyklu a anýzu, snítku tymiánu, oloupanou a na hrubší kostky nakrájenou červenou řepu, vše orestujeme. Ingredience v hrnci zalijeme vodou, trochu osolíme a vaříme doměkka. Polévku rozmixujeme pomocí ručního tyčového mixéru (můžeme rozmixovat jen část polévky, aby v ní zůstali i nějaké kousky). Polévku nakonec dochutíme česnekem utřeným se solí, špetkou chilli, mletým pepřem a octem.
Jednotlivé porce na talíři zdobíme lžící zakysané smetany a bylinkami.
Dobrou chuť!